tvmataró estrena la fase maresmenca del Pica Lletres

A partir d'aquest dissabte 6 de maig i fins el 18 de juny, tvmataró oferirà cada dissabte i diumenge la fase maresmenca del programa amb la participació de 20 escoles

Aquest cap de setmana comença l'emissió per tvmataró de la present temporada del programa Pica Lletres, un concurs de lletreig on la rapidesa i els coneixements són la clau.

Després que els estudis Bis Lligonya acollissin les gravacions durant el mes de març, serà a partir d'aquest dissabte quan se'n podrà veure el resultat. Cada dissabte i cada diumenge, a les 9 de la nit, es podran seguir els programes classificatoris, de mitja hora de durada. Programes que classificaran als millors centres per les dues semifinals, que tindran lloc el diumenge 11 de juny i el dissabte 17 de juny. Serà el diumenge 18 de juny quan els dos millors centres es juguin l'accés a la final nacional. Una final nacional que es podrà seguir en directe per tvmataro i la resta de televisions locals de Catalunya de la Xarxa el 25 de juny.

El programa, conduït per Albert Cocera, posa a prova els alumnes que, entrenats per l'ocasió, lletregen les paraules que els proposa el programa.

Helena Carreras, jurat del Pica Lletres. El criteri és que els concursants han de lletrejar les lletres en català, correctament, no es poden equivocar, no poden dubtar en veu alta i, sobretot, no poden corregir.

El programa el patrocina l'acadèmia d'anglès British American Instute i aquesta temporada hi hauran participat 20 centres de la comarca dels quals només en quedarà 1, que serà el representant comarcal a la final nacional