Ona Maresme: 1.000 tardes fent comarca

El magazín de ràdio comarcal arriba als mil programes amb el mateix esperit que la primera temporada, trobar punts en comú entre els municipis i les emissores que el produeixen

Ona Maresme està d’aniversari. Aquest dijous ha arribat als mil programes o, el que és el mateix, mil tardes i cinc temporades fent comarca. Al llarg d’aquests anys el magazín de ràdio ha recorregut el Maresme de dalt a baix a través de les emissores que l’han produït. Actualment en són set: Premià Media, Mataró Ràdio, Ràdio Santvi, Ràdio Canet, Ràdio Calella Televisió, Ràdio Palafolls i Ràdio Tordera. Cada tarda coprodueixen, a distància, dues hores de continguts. Per celebrar el programa mil, però, tots els locutors s’han reunit a Ràdio Calella Televisió.

Mar Mir, directora de Ràdio Calella Televisió: “Formar part d’un projecte com aquet comporta innovació, cohesió i evolució. Una de les coses que es comentaven dins el programa és l’evolució que hi ha hagut durant tots aquests anys: començar a créixer de mica en mica, dubtar sobre com sorgirien les coses... I s’ha anat fent. A més, ens ha donat cohesió entre pobles, ens ha unit, ens ha comunicat i ens ha aportat coneixement els uns dels altres”

El magazín Ona Maresme, impulsat des de La Xarxa, va començar les temporades regulars el setembre del 2018, després de fer dos programes d’estiu. Fins l’abril de l’any passat Mataró Ràdio en va ser la capçalera, coordinant l’equip i els continguts. Una tasca que ara fa Premià Media.

Laura Cera, primera presentadora d’Ona Maresme: “Crec que quan vam començar aquest magazín comarcal molts pensàvem que estàvem assumint un risc innecessari perquè és veritat que al Maresme mai hem acabat de tenir un fort sentiment de comarca. Però el que hem volgut demostrar en aquestes més de quatre temporades és que sí, podem tenir un esperit comarcal i que podem tenir coses en comú encara que uns tirem més cap a Barcelona i els altres cap a Girona. Així que l’essència, que és el que s’ha mantingut en aquests mil programes, és trobar punts en comú, allò que ens uneix com a comarca, i explotar-ho”

Després de mil programes buscant aquests punts en comú, ara els reptes d’Ona Maresme passen per la innovació tecnològica.

Manel Ferrer, presentador d’Ona Maresme: “El nostre principal repte és continuar apostant per una tercera hora de contingut digital, de contingut que va més enllà de l’estudi. Sortir, generar reportatges, produir contingut per ràdio i que segueix a través de les plataformes. És el camí per on ens porta també La Xarxa, que també està pressionant molt amb el contingut digital, els podcasts, el fet d’estar a plataformes com La Xarxa+. Així que també ens intentem moure cap aquí, sense oblidar la ràdio convencional però acompanyant-la de tots aquests elements”

La posada en pràctica d’aquests reptes també passa per posar imatge a la ràdio. Per això aquest dijous el programa mil s’ha fet des d’un plató de televisió.