Nou rècord d’audiència de tvmataró per Les Santes 2022

La cadena acumula 215.000 espectadors entre el 24 i el 29 de juliol

Més de 215.000 persones han vist Les Santes a través de “Directe Santes”, el programa de tvmataró conduït Pep Andreu i Laia Sanmiquel. És una mitjana de 36.000 espectadors diaris, entre el 24 i el 29 de juliol. Es tracta d’una xifra rècord, que supera les estimacions inicials de la cadena. En relació amb les del 2019, quan van tenir lloc les últimes Santes prepandèmiques, el nombre de persones que han vist Les Santes per tvmataró ha crescut per sobre del 55%.

Més interès per la programació

En funció del dia, la cadena pública també ha situat el nombre de minuts vistos fins a sis vegades per sobre que el 2019. Això significa que, a més d’incorporar nous espectadors, també ha crescut el seu interès per l’oferta informativa, perquè han estat enganxats a la pantalla durant molta més estona.

“Una autèntica bogeria”

Sobre la xifra d’audiència, el director de mataró ràdio i tvmataró, Oriol Burgada, l’ha qualificat de “rècord absolut”. Per fer-nos a la idea de què signifiquen 215.000 espectadors, Burgada convida a “imaginar dos camps del barça plens, amb aficionats a Les Santes, veient-les per tvmataró”. Segons el director dels mitjans públics, “l’audiència de la cadena ha valorat l’energia de tots els professionals, que han fet possible 41 hores de directe en sis dies”. “Una autèntica bogeria per un mitjà de la dimensió de tvmataró”, afegeix.

Les puntes d’audiència

Els moments més vistos han estat La Crida de Festa Major, amb 26.537 espectadors; la Diada Castellera, amb 18.008 espectadors; el Desvetllament bellugós, amb 14.208 espectadors; la Missa de les Santes, amb 13.660 espectadors; la Travessa nedant al Port, amb 8.770 espectadors; i el No n’hi ha prou, retransmès per primera vegada, amb 8.357 persones més.

Redescobrir Les Santes des de l’aire i en directe

Aquest 2022, tvmataró ha redescobert Les Santes des de l’aire. El dron de la cadena ha sobrevolat la ciutat i ha proporcionat un punt de vista inèdit dels actes més destacats, com el Desvetllament bellugós o el No n’hi ha prou, a més de la Cursa popular o la Travessa nedant al Port. La televisió pública ha ofert totes aquestes imatges en directe. Precisament, el dron i, també el directe, han estat els trets distintius del programa “Directe Santes”, que ha narrat la festa minut a minut.