El debat de les eleccions del 28M de tvmataró entre bambolines

Els candidats arribant en vehicles exprés per a l'ocasió. Pantalla gegant al Foyer del Tecnocampus per seguir el debat amb el públic més motivat. Espais de tvmataró reconvertits en camerinos pels candidats i els seus assessors. La contracrònica del debat

Imatge del Foyer del Tecncocampus amb el públic seguint el debat a través d'una pantalla gegant
Imatge del Foyer del Tecncocampus amb el públic seguint el debat a través d'una pantalla gegant

Els estudis Bis Lligonya de tvmataró, al Tecnocampus, han lluit emulant les nits de grans esdeveniments. Carpa a l'exterior amb en el veterà periodista Pep Andreu per conduir la primera hora, la prèvia del debat, acompanyat dels comentaris de l'antropòloga Bea Ballestín i el cap de redacció de Capgrós Vern Bueno.

Una primera hora amb l'arribada dels candidats de les 5 formacions partipants al debat. Un a un, acompanyats amb cotxes Renault Austral Full Hybrid per gentilesa de Movento Auser Mataró, arribant a la recepció dels estudis.

I al plató, últims instants abans de comença. Cal recordar el funcionament del debat, per repassar els detalls amb el moderador, el periodista i director de tvmataró Oriol Burgada. I toca fer la foto.

La foto de l'últim debat de la campanya de les Eleccions Municipals del 28M de 2023.

El debat ja està en marxa i el públic interessat i simpatitzants dels partits el segueixen també des d'una posició privilegiada, el Foyer del Tecnocampus. Expectació, nervis a flor de pell. Les expressions de les cares varien en funció de com van veient que ho fan els seus candidats.

Les intervencions són àgils, però cal ser curosos amb el temps de cada candidat. En una de les sales, l'equip de tvmataró controla els minuts que parla cada candidat.

El debat té sorpreses. Per tancar cada bloc, la repregunta per treure més suc al debat. Una taula amb tres periodistes de prestigi: Carles Prats (TV3), Estel Batet (Catalunya Ràdio) i Jordi Pujolar (Agència Catalana de Notícies).
I encara una altra taula. Aquesta formada per Joan Catà, periodista de La Xarxa, i la periodista Toni de la Fuente. L'ànalisi de la marxa del debat i del paper dels candidats.

I tot això, seguit de ben a prop pels equips de campanya en els espais de tvmataró habilitats com a camerinos. Aquí, els assessors ben pendents de la marxa del debat i de com ho fan els seus candidats. És l'últim debat. El debat decisiu. I pot servir per convèncer els indecisos, per decantar el vot cap a un o altre candidat.

Un cop finalitzat el debat, el periodista Joan Salicrú i la periodista de tvmataró Laia Sanmiquel, fan l'u per u. Com ho fa fet cada candidat? Quins moments han estat més interessants? Què ha estat més polèmic?.

Al final cal baixar la tensió, salutacions entre els candidats i els equips de cada partit que entren també en escena.

I com fa la dita llatina: Alea iacta est. Els daus s'han llançat i la sort ha estat donada. El debat acaba i les urnes decidiran diumenge quins candidats són més afavorits pels vots dels ciutadans.