La directora del Museo de la Alfabetización de Cuba, entrevistada a Mataró Audiovisual

Imatge de la participació de Luisa Campos en el programa Cruïlla d'Europa, amb la periodista Teresa Carreras

El programa Cruïlla d'Europa, de Mataró Ràdio, que presenta i dirigeix la periodista Teresa Carreras, ha comptat aquesta setmana amb convidats arribats de Cuba que participen a Barcelona en el Congrés de l'Associació d'Estudis Llatinoamericans (LASA); que reuneix professionals de l'educació de tota Llatinoamèrica. 

Entre els assitents, hi ha la directora del Museo Nacional de la Campaña de Alfabetización en Cuba, l'únic museu del món dedicat a l'alfabetització. Luisa Campos explica la importància que va tenir la campanya d'alfabetització que es va posar en marxa a Cuba amb el triomf de la Revolució Castrista de 1959.

La directora del Museo de la Alfabetización es posa a ella mateixa com a exemple de l'èxit d'aquest model, ja que prové de família molt humild i és negra.

Campos defensa la Revolució liderada per Fidel Castro i el seu germà Raúl. I confia plenament amb l'actual president, Díaz Canel per mantenir les polítiques de la Revolució.

La mestra cubana admet que de de Cuba segueixen amb interès la situació política que viu actulment Catalunya. No pren partit, però argumenta que el posicionament final dependrà de com evolucioni la situació.