Canvis a Mataró Audiovisual amb un nou pla estratègic i nova gerència

L’Ajuntament de Mataró engegarà un procés de selecció per canviar la gerència de Mataró Audiovisual, que anirà d’acord amb un nou pla estratègic que haurà de permetre al mitjà encarar els nous reptes futurs

Canvis a Mataró Audiovisual amb un nou pla estratègic i nova gerència

Canvi a la gerència de Mataró Audiovisual. L'Ajuntament de Mataró prepara un canvi al capdavant del mitjà de comunicació públic de la ciutat i anuncia que obrirà un procés selectiu per substituir a l'actual gerent, Mei Ros. El president del mitjà, el regidor socialista Juan Carlos Jerez, ha afirmat que la decisió es pren d'acord amb els reptes de futur que vindran i a partir del nou pla estratègic que s'està preparant, que haurà de marcar el nou rumb del mitjà, adaptant-lo als nous hàbits de consum i obrint-lo a nous públics. Una decisió que, explica, s'ha pres des del consens i compta amb el suport tant dels dos grups de govern com de la resta de forces de l'oposició.

Segons afirma Jerez, el pla estratègic que ja tindria unes primeres línies traçades i s’acabarà de desenvolupar amb la nova gerència, va acompanyat també d’un pla de viabilitat econòmica. El president de Mataró Audiovisual diu que, en el context de crisi actual, aquest pla pretén optimitzar recursos i assegurar que l’empresa tira endavant amb l’aportació anual prevista per l’ajuntament, sense que aquest hagi de fer-hi una aportació extraordinària a final d’any.

Amb el canvi de gerència es posa el punt final a una etapa de 4 anys que es va iniciar amb la fusió de Mataró Ràdio i M1tv sota un mateix mitjà públic i multiplataforma i la subrogació per part de l'ajuntament del personal de tots dos mitjans. Mei Ros, que ha encapçalat aquest projecte des dels seus inicis valora el que s'ha aconseguit durant aquests anys: tirar endavant un mitjà de comunicació públic multiplataforma –Mataró Audiovisual emet per televisió, ràdio, web i xarxes socials- i convertir-se en el mitjà de la ciutat.

Mei Ros va ser nomenada directora de Mataró Ràdio i gerent de l'empresa municipal Mataró Audiovisual l'any 2006.

El procés selectiu, afirma Jerez, es portarà a terme en les pròximes setmanes i el canvi es calcula que es farà efectiu el pròxim setembre. Pel que fa als treballadors des del Comitè es mostren expectants davant la situació i la possibilitat que aquesta acabi comportant la pèrdua d'alguns llocs de treball. En aquest sentit el regidor ha afirmat, que la intenció de l'ajuntament amb aquest canvi no és retallar personal. Els treballadors també reclamen que el procés de selecció de la nova gerència es faci amb total transparència. A més han volgut posar en valor la feina realitzada al llarg d’aquests anys, sempre amb la voluntat de fer arribar la informació i l’entreteniment a l’audiència. Una tasca que s’ha fet més necessària que mai durant la pandèmia, on s'ha treballat sense interrupció com a servei públic i essencial.