Suport als afectats pels talls de llum d'Endesa a Mataró

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ofereix recursos per reclamar descomptes o danys

Els ciutadans afectats pels talls de llum, que han tingut lloc de manera freqüent darrerament a la ciutat, tenen a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor informació i recursos per reclamar descomptes en la factura de la llum. I també les vies (administrativa i judicial) per reclamar els danys ocasionats en electrodomèstics per pujades i baixades de tensió. El consumidor té dret a descomptes en la facturació sempre que s’hagin patit talls superiors als 3 minuts o hagin estat d’una durada màxima de la interrupció acumulada de 5 h a l'any i un nombre màxim interrupcions de 10 a l'any. La reclamació es presenta a l’empresa comercialitzadora, que en donarà trasllat a l’empresa distribuïdora de l’electricitat. L’OMIC facilita aquest model de reclamació que es pot trobar en el web municipal. La regidora de Consum, Laura Seijo, detalla que han creat una mena de decàleg per posar tota la informació a l’abast.

Precisament, aquesta Oficina dona a conèixer als mataronins i mataronines que durant el mes de desembre del 2020 s’han registrat talls en el subministrament elèctric en algunes zones de la ciutat, com en els barris de Rocafonda i el Palau-Escorxador, entre d’altres. Precisament, la regidora de Consum, Laura Seijo, ha dirigit una carta al Sub-Director general d'Energia de la Direcció General d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera per demanar-li la informació detallada dels talls i interrupcions en el subministrament elèctric de la ciutat durant el 2020 amb indicació de la zona afectada en cada cas.

En cas que s’hagin malmès electrodomèstics a conseqüència dels talls, la via per reclamar els danys pot ser administrativa o judicial. Primer cal deixar constància de la incidència amb un escrit a la companyia i si no satisfà la demanda, es pot sol•licitar un procediment de mediació a l'administració pública per a un acord amistós.

Informa: C.Sánchez