Plantegen crear una escola municipal del Mar

La ciutat de Mataró podria crear una escola municipal del mar. La proposta, votada per unanimitat al Ple de Febrer, va ser presentada pel grup municipal de la CUP amb l'objectiu d'estudiar, dins del marc del Pla Estratègic del Port, les necessitats, la viabilitat econòmica i la possible demanda de places d'una futura escola municipal del mar que pugui sensibilitzar a la ciutadania envers el medi marí més proper. El projecte pretén crear d'un centre divulgatiu obert a les escoles, instituts i al públic en general, perquè, diuen, serviria també per donar a conèixer temes d'interès general com la biodiversitat marina, els oceans, la contaminació, el turisme o el canvi climàtic. 

Des del govern van reconèixer que els havia sobtat la proposta i que esperaven que s'hagués presentat al Compromís Participatiu d'Educació com  prop d'un centenar d'iniciatives que són sobre la taula. Malgrat aquesta posició, van votar-hi a favor. 

L'estudi per a la nova escola es presentarà abans de l'estiu i l'Ajuntament s'ha compromès a explorar també diferents vies de col·laboració amb les confraries de pescadors, universitats i entitats naturalistes i de l'àmbit de la nàutica per fer front el projecte el més ampli possible.

Informa: J. Méndez