Mataró suma més de 1.300 nous aturats respecte al març de l'any passat

La xifra interanual d’aturats a la ciutat torna a créixer en més d’un miler comparant les dades d’atur del mateix mes de l’any 2020

Continuen a l'alça les dades d'atur a la ciutat de Mataró des de l'inici d'any. Si bé hi ha 16 menys aturats aquest mes de març en comparació amb el mes anterior, la diferència interanual, entre el març de 201 i el març de 2020, situa Mataró amb 1.381 aturats més que fa un any. La taxa d'atur a la ciutat s'acosta al 15 per cent (14,7%). La dada interanual del mes de febrer a la ciutat va suposar fins a 1.700 nous aturats en un any. Aquesta tendència ha continuat aquest mes de març del 2021.

Pel que fa al Maresme les dades segueixen un patró semblant. Les xifres d’aturats interanuals situen a la comarca fins a 4.500 persones sense feina que el març de l’any passat. La taxa d’atur és del 13 per cent.

El Departament de Treball qualifica la situació de preocupant, sobretot per a certs col·lectius. Un exemple, els aturats de llarga durada. Per primera vegada més de la meitat dels aturats a Catalunya fa més d'un any que no treballen. Respecte al retard en el pagament de les ajudes als treballadors en ERTO, el govern considera inadmissible que el SEPE no els hagi facilitat encara les dades que els manquen per poder fer els pagaments pendents. Quan tinguin aquesta informació, asseguren que el pagament es podrà fer en 24h.

Informa: O.Debat