Mataró aprovarà el pressupost més elevat de la seva història (152,5 M d’euros)

Més de 3 milions d’euros es destinen a la lluita contra els efectes de la Covid

Pressupost
Mataró aprovarà el pressupost més elevat de la seva història (152,5 M d’euros)

L’Ajuntament de Mataró ha presentat el pressupost per l’any 2021 que serà aprovat properament en sessió plenària. Els comptes de l’Ajuntament d’aquest any seran els més elevats de la història arribant quasi als 152,5 milions d’euros, 4,8 milions més que el 2020. El pressupost consolidat de tot el Grup Ajuntament també puja, tot i que no és el més elevat de la història. Concretament, hi ha pressupostats gairebé 182 milions d’euros en la suma d’empreses municipals i el propi consistori, 5,2 milions més que l’any passat. Destaca una partida de 3,2 milions a pal·liar els efectes de la crisi de la pandèmia de la Covid. Així es repeteix la dotació d’aquest any de 1,7 milions a la Taula de Reconstrucció, i els 1,5 milions restants provenen de romanents de l’any passat i es destinen a inversions que ajudin a la reactivació econòmica.

Ho han explicat aquest migdia en una roda de premsa presencial a la Sala dels Lleons de l’Ajuntament de Mataró l’Alcalde de Mataró, David Bote i el segon Tinent d’Alcalde Sergi Morales.

Els comptes generals s’emmarquen en un escenari de desajust pressupostari quantificat en 7,75 milions renovació dels contractes de la brossa o de manteniment de semàfors, però també per l’augment d’un 0,9 per cent del sou dels funcionaris marcat per l’Estat i una clara disminució d’ingressos a les arques municipals. El pressupost d’inversió consolidat puja a 33,8 milions. D’aquí, més de 15 milions es destinen a posar la ciutat al dia entre equipaments i espai públic, una altra partida és de prop de 8 milions per a urbanisme  i més de 3 milions per a la sostenibilitat energètica.

L’aprovació definitiva del pressupost tindrà lloc en un altre Ple extraordinari previst per al 18 de març.

Informa: O.Debat