Les obres del Port de Mataró estaran enllestides per Setmana Santa

El president del Consorci Port de Mataró, Isidre Gavín ha visitat aquest matí les obres de remodelació que s’estan fent a la zona portuària mataronina. Unes obres que estaran enllestides durant el 1r trimestre

La remodelació del Port de Mataró estarà enllestida per Setmana Santa. Ho ha anunciat aquest matí el secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president del Consorci Port de Mataró, Isidre Gavín. Una font ornamental, zones verdes o una imatge unificada dels colors i els ròtols dels locals seran alguns dels elements visibles de la transformació que hi ha en marxa al Port. També canviaran les oficines del Port, per situar-les a l’entrada de la zona d’aparcament. El final de les obres coincidirà també amb el final de la licitació dels 96 locals de la zona portuària, que sortiran a concurs els propers dies. Una licitació amb la que es vol reconvertir el Port de Mataró en un espai d’activitat econòmica més enllà del sector nàutic i atraure també negocis de restauració, esportius o comercials que puguin donar un valor afegit a la zona i també atraure a nous usuaris.

D’altra banda, Gavín també ha apuntat que de cara a l’any vinent es bonificarà la primera hora d’aparcament a tothom qui accedeixi a la zona portuària. També està previst no cobrar la taxa de les terrasses als operadors durant tot el 2021. Unes mesures, diu, que volen ajudar econòmicament als negocis de la zona.

Per la seva banda, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha valorat molt positivament que les obres ja estiguin en marxa i que el projecte per “rellançar” el Port s’hagi materialitzat. Per fer més atractiu i accessible el Port de Mataró, una dels projectes contemplats en les obres de remodelació és la creació d’un carril bici que connecti amb la ciutat.

Informa: S.Ruiz