Les Autoescoles de Mataró segueixen paint la vaga d'examinadors

Les Autoescoles de Mataró continuen a dia d’avui patint les conseqüències de la vaga d’examinadors que va tenir lloc fins el desembre del 2017 i que es va allargar 6 mesos. La manca d’examinadors ja fa anys que perjudica el bon funcionament del sistema però després d’aquesta aturada, les autoescoles han d’autolimitar el nombre d’alumnes que porten a examen per la manca de convocatòries que permeten els pocs examinadors disponibles. Des de la DGT s’ha ofert als examinadors la possibilitat de fer hores extres per recuperar la normalitat però els treballadors no les agafen perquè no ha tingut un tancament satisfactori per als seus convocants. A aquesta circumstància, cal sumar-hi que el funcionariat té vacances i dies personals que s'han de complir dins de l'any. La prefectura ha de donar aquests dies corresponents al 2017 els examinadors, un fet que encara resta més efectius a l’hora d’examinar.

En aquest temps a Barcelona s’han hagut de suspendre uns 50.000 exàmens que han quedat acumulats i a dia d’avui encara se sumen als que s’haurien d’estar fent-se un cop acabada la vaga. Les llargues aturades o els exàmens en comptagotes que s’han programat en els darrers mesos han obligat a diverses autoescoles a acomiadar personal i fins i tot a abaixar la persiana. 

La província de Barcelona és de les que ha patit de manera més cruenta els perjudicis d’aquesta vaga d’examinadors. Aquest 2018 està previst que es convoquin oposicions per contractar personal i a més en cas que finalment s’aprovin els pressupostos, es preveu incloure el complement específic que demanen aquests professionals.