L'Ajuntament investiga el cas de la Policia Local i en dirimirà responsabilitats

Fins a 10 agents de la Policia Local no han anat a treballar al torn de nit el cap de setmana, fet que ha obligat a tancar la comissaria. Des de l’Ajuntament asseguren que garantiran el servei nocturn

Entre baixes i indisposicions un total de 10 agents de la Policia Local no han anat a treballar al torn de nit aquest passat cap de setmana. Aquestes són les dades facilitades per l'Ajuntament després que aquest cap de setmana es fes públic que un seguit d'indisposicions dels agents del torn havia obligat a tancar la comissaria entre les 22 de la nit les 6 del matí. En aquest context de toc de queda, 10 seria el nombre total d'agents previstos pels torns de nit del cap de setmana. La primera nit cap d'aquests agents va acudir a treballar, la segona dos i aquesta última, un.

Aquest migdia i per tal que la situació no es torni a repetir en els pròxims torns nocturns el govern ha assegurat que s'estan prenent les mesures necessàries per garantir uns serveis mínims, fet que implicaria comptar amb dues patrulles al carrer. Precisament en aquest sentit l'alcalde, David Bote, signarà un decret d'alcaldia perquè la regidora de l'àrea, Anna Villarreal, doni les ordres oportunes perquè es compleixin aquests serveis mínims al torn de nit, mentre que en paral·lel, s'obrirà un expedient informatiu per saber què ha passat i dirimir responsabilitats.

Per la seva banda, el regidor d'Administració i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, ha assegurat que el cúmul de baixes i indisposicions que s'han donat durant els torns de nit d'aquest cap de setmana i que han fet que la comissaria de la Policia Local a no pogués oferir els seus serveis de cara al públic han estat del tot "sobrevingudes". Afirma que cal donar credibilitat a les baixes mèdiques, però reconeix que en termes generals, més enllà del d'aquest cap de setmana, els preocupa l'absentisme, tot i que en la majoria de casos hi ha baixes mèdiques que fonamenten aquestes absències. Una situació que afirma, s'està treballant des del servei de salut laboral de l'Ajuntament.

Per altra banda, Jerez s'ha mostrat d'acord amb una de les reclamacions del sindical policial sobre que cal més efectius pel torn de nit. En aquest sentit, però, ha volgut recordar que les baixes per jubilació que s'han produït dins aquest torn es cobriran.

Pel que fa a les dades facilitades pel sindicat policial de més de 1578 serveis desatesos per la Policia Local des de principi d'any, afirmen des del govern que aquestes no es poden donar per vàlides.

Informa: A.Gual