"L'acolliment familiar és una mesura de protecció a la infància"

Mataró és una de les ciutats escollides per l'institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció per promoure l'acolliment familiar. L'objectiu és aconseguir famílies d’acollida pels 100 infants de 0 a 6 anys que actualment viuen en aquests centres però que podrien viure en família. La capital del Maresme s’ha triat, juntament amb altres municipis catalans, per la procedència dels infants que viuen als centres residencials d’acció educativa, que pot facilitar el contacte amb els pares biològics. Actualment a Catalunya hi ha més de 600 famílies acollidores que acullen més d’un miler d’infants, però aquest centenar continuen vivint en centres, són grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional. La directora de l'institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció, Agnès Russiñol, ha posat especial èmfasi en què l’acolliment familiar és una mesura de protecció a la infància i al mateix temps un gest compromès per part de les famílies durant un temps determinat.

L’Ajuntament de Mataró es va comprometre el mes de febrer del 2017 a través d’una declaració institucional a fomentar mesures de coneixement de l’acolliment familiar entre els veïns del municipi. Ja s’ha començat a treballar en aquest sentit i precisament aquesta actuació que arriba a Mataró també s’emmarca en el pla estratègic per promoure l’acolliment familiar dissenyat per l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció  que té com a objectiu, també i entre altres propòsits, crear una cultura de l’acolliment familiar al nostre país. Russiñol explica que les famílies voluntàries reben unes sessions de formació i que un dels requisits imprescindibles per a ser acollidors és ser molt flexibles.

Aquesta setmana passada es va fer la primera sessió informativa a la Fundació Hospital però el 5 de juliol a es farà la segona trobada amb aquest objectiu a la Biblioteca Antoni Comas i el 21 de novembre es farà a la Biblioteca Pompeu Fabra. Totes seran a les 7. A més, es pot trobar tota la informació sobre aquesta mesura de protecció a la infància a tots els equipaments municipals.

Informa: C. Sánchez