La Taula de Reconstrucció destina més d’1 milió d'euros per fer front a la Covid

Des del maig s’ha destinat 1,1 milions d’euros i se’n preveuen 3 pel 2021

El conjunt de mesures d’urgència que s’han dut a terme des de la creació al maig de la Taula de reconstrucció social i econòmica de  Mataró han tingut un cost d’1 milió 131 mil euros.  Es tracta d’accions acordades per la Taula i desenvolupades per l’Ajuntament per combatre els efectes de la crisi de la Covid a la ciutat, tant des de l’àmbit social i la salut, com des de l’àmbit de promoció econòmica.

La Taula està integrada per l’alcalde, David Bote, representants dels grups municipals i els membres del Consell Econòmic i Social de Mataró que donen suport al Pacte per a la reconstrucció (FAGEM, PIMEC, UGT i CCOO). L’alcalde Bote ha remarcat la importància d’aquesta unitat entre els diversos partits i agents per fer front a la crisi socioeconòmica.

En aquesta línia, el Regidor d'Empresa i Ocupació, Sergi Morales, destaca la continuïtat d'aquests ajuts a curt termini i també en l'àmbit estratègic de futur. De fet, l'avantprojecte de pressupost de 2021 preveu uns 3 milions d'euros per a mantenir aquests ajuts derivats de la pandèmia.

Del total de més d’1,1 milions acordats per la Taula de Reconstrucció, 758 mil corresponen a accions socials de reforç i de suport a les persones, i 373 mil a accions d’impuls a l’activitat econòmica ja sigui per a les empreses en general o específiques per al comerç, la restauració i altres serveis.

Informa: O.Debat