La Setmana Santa de Mataró adapta el seu programa d’actes

La Comissió de Setmana Santa ha presentat el cartell d’aquest any, fet per Mònica Torralba, descarta processons i treballa en actes adaptats a les mesures restrictives

Amb l’entrada al temps de Quaresma, toca mirar cap a Setmana Santa. I una de les imatges que aquest any no veurem, seran les processons multitudinàries pels carrers de la ciutat. Ni gent de públic, ni confrares, ni passos, com a mínim, al carrer. Aquesta és la imatge que ha descartat del tot la Comissió de Setmana Santa de Mataró. Una comissió, però, que ha anunciat que està treballant en altres actes, per no perdre, diuen, l’essència d’aquests dies. El que ja es coneix és que els passos es mantindran dins els temples i les esglésies de la ciutat, i que el públic els podrà visitar perquè tindrà a disposició un mapa per saber on se situen. Per la resta, no hi ha res del tot definitiu, i és que tant des de Cultura Mataró com des de la Comissió de Setmana Santa, asseguren que tot el que posen ara sobre la taula anirà condicionat en funció de les restriccions que hi hagi en aquell moment.

Avui s’ha presentat el cartell d’aquest any a càrrec de la dissenyadora gràfica, il·lustradora i maquetadora, Mònica Torralba. El cartell ve amb un missatge explícit “compartim esperança” i en ell es veu la Basílica de Santa Maria il·luminant la silueta d’una família. Una llum que, segons Àlex Marzo, membre de la Comissió de Setmana Santa, s’expandeix per tota la ciutat amb el missatge d’esperança per superar els moments durs, diu, que hem viscut en els darrers mesos. Un missatge que s’ha traslladat aquest dilluns des de la Capella de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magadalena, precisament un hospital en què s’ha viscut molt de prop la pandèmia del coronavirus.

En les pròximes setmanes es donaran a conèixer els detalls dels actes que es puguin plantejar seguint les restriccions vigents. Des de la Comissió de Setmana Santa ja han assegurat que els agradaria fer una trobada amb totes les germandats de la ciutat, amb les mesures que siguin necessàries, i que podria tenir lloc el Divendres Sant.

M.Gómez