La guerra de Bòsnia i la relació amb Mataró marquen la Nit de la Solidaritat

Durant aquells anys Mataró, juntament amb altres ciutats com Barcelona, van col·laborar estretament amb Sarajevo amb projectes de cooperació i solidaritat

La 23a edició de la Nit de la Solidaritat ha tractat els 25 anys del final d'una de les guerres més properes per la societat catalana, la guerra a l'antiga Iugoslàvia, i en concret a Bòsnia. En aquest sentit s'ha iniciat l'acte, aquest any portat a terme telemàticament a través de Mataró Audiovisual, amb una conferència a càrrec de Jasmina Mujezinovic, coordinadora de la Fundació per a la Democràcia Local de Sarajevo. Mujezinovic ha descrit la feina feta encara a dia d'avi amb joves i dones en projectes educatius i socials per problemes derivats de la guerra a la zona i la situació econòmica i política actual al país. S'ha escollit aquesta temàtica perquè el pròxim 14 de desembre farà 25 anys que es van signar els Acords de Dayton, amb el que es va posar el punt final a la guerra iniciada el 1992. Durant aquells anys Mataró, juntament amb altres ciutats com Barcelona, van col·laborar estretament amb Sarajevo amb projectes de cooperació i solidaritat. Precisament, aquesta col·laboració ha centrat el documental "Fa 25 anys de Mataró per Bòsnia" que s'ha emès a continuació en aquesta vetllada solidària.

En el cas de Mataró, la primera regidora de Cooperació va ser Consol Prados, ha pres part de la taula rodona juntament amb Manel Vila, Dolors Fernàndez i Edin Kadic i que ha moderat Joan Salicrú.

A causa de les restriccions de la pandèmia, la Nit de la Solidaritat ha hagut de canviar el seu format habitual i s'ha pogut seguir per televisió i streaming a través de Mataró Audiovisual i la web de l'Ajuntament de Mataró.