La Fira de l’Arbre canvia el format i passa a ser la Setmana de la Natura

Del 22 de maig al 6 de juny, l’Ajuntament juntament amb diverses entitats proposaran activitats vinculades a la conservació i promoció del medi ambient

Lluny queda la Fira de l’Arbre i la Natura del 2020, un esdeveniment que va aplegar entre 50 i 60 mil persones. Unes xifres impensables a dia d’avui. És per això que aquest any no es podrà celebrar tal com s’havia fet sempre.

Segons les mesures establertes pel Procicat, no està permès organitzar fires. Tot i així, des de l’associació Sempervirens i l’Ajuntament de Mataró s’està buscant una nova fórmula per no perdre aquesta festivitat.

A dia d’avui, la idea que es té damunt la taula és organitzar la Setmana de la Natura a Mataró. Aquesta proposta alternativa tindria lloc del 22 de maig al 6 de juny i perseguiria l’objectiu de visibilitzar la importància del medi ambient així com intentar aconseguir la col·laboració i participació del màxim nombre de ciutadans i entitats. Així ho explica Núria Moreno, regidora d’Urbanisme, Promoció de Ciutat i Comerç de Mataró.

El nostre objectiu és posicionar aquesta Setmana de la Natura a Mataró com un referent a Catalunya. Volem convertir-la en una iniciativa que estigui plena d’activitats entorn a la conservació i la descoberta de la natura i el medi ambient per fer palès i visible la importància que té el medi ambient i que la ciutadania, les administracions i les entitats s’hi impliquin al màxim.

Una de les associacions que presentaria una proposta pròpia seria Sempervirens tenint en compte que l’any passat es van posar al capdavant de l’organització de la tradicional Fira de l’Arbre i la Natura agafant el relleu de l’associació d’Amics de les plantes, animals i jardins. En el seu cas, l’activitat que duran a terme durant aquella setmana consistirà en un concurs de jardineria que implicarà un recorregut per diferents espais, places i edificis emblemàtics de la ciutat i que es dirà ‘Mataró floreix’. Xavier Montero és membre de Sempervirens.

Aquesta proposta és el concurs ‘Mataró floreix’. És un concurs de jardineria semblant al de ‘Girona amb flor’. Això volíem fer-ho juntament amb la Fira, volíem fer créixer la Fira, volíem aprofitar i fer que el públic sortís per la ciutat. I una manera de fer-ho era el concurs. A més, nosaltres som Mataró, capital del Maresme, una comarca en la qual aquest sector és molt important i hem de ser referents en aquest sector. Per això proposàvem aquest concurs.

Ja en l’edició anterior, van voler donar un gir al què significava aquest esdeveniment i van apostar per l’eliminació de les parades d’animals engabiats o les que venien productes de plàstic per exemple.

Informa: L.Sanmiquel