L’Ajuntament confia que no es perdi cap línia de P3 després de la preinscripció

La preinscripció ha arrencat a Mataró amb un total de 168 línies de P3 i 201 per ESO. Pel que fa a  P3, l’Ajuntament confia que des del Departament es mantindran totes les línies amb les que s’ha obert la preinscripció, tot i la davallada demogràfica. En aquest sentit, el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, afirma que es podria aprofitar aquesta previsible caiguda en la demanda de places, per reduir ràtios i passar dels 25 al 22 alumnes a les aules de P3. Una aposta, que arrenca des de l’àmbit local i que esperen, obtingui el vist i plau de la Generalitat un cop completada la preinscripció.  L’any passat es van matricular en educació infantil un total de 4.083 nens i nenes, mentre que per aquest any la previsió és de 3.905.

Pel que fa a la ESO la previsió és que la ciutat guanyi 6 línies de cara a aquest proper curs 2018/19. Un augment de places, que va d’acord amb el creixement demogràfic i que serà possible gràcies a la creació de dos instituts escola a la ciutat, el Mar Mediterrània (antic Tomàs i Viñas) i l’Àngela Bransuela. De fet, Dos dels deu instituts escola que es faran aquest any a Catalunya seran a Mataró. Un fet, que segons el regidor d’educació, Miquel Àngel Vadell, va estretament relacionat amb el front comú que fan forces polítiques i sector educatiu.

Encara parlant d’educació, i en referència als més de 5 milions d’euros que reclama l’Ajuntament a la Generalitat pel finançament de les Escoles Bressol, el regidor Miquel Àngel Vadell explica que ja s’ha enviat una reclamació directa al Departament i que ara esperen resposta. Si finalment aquest primer requeriment no obté resposta, no es descarta fer ús de la via judicial.

Informa: A. Gual