Inseguretat a les farmàcies per l’augment de robatoris

Algunes d’elles han optat per pagar-se seguretat privada tot i que des de l’Ajuntament han augmentat el patrullatge de la Policia Local

Les farmàcies de Mataró estan en peu de guerra com a mínim des de fa dos mesos. Els robatoris en aquests establiments s’han vist incrementats i els lladres han assaltat algunes farmàcies sense miraments a la recerca de les caixes enregistradores. És el cas de la Farmàcia Picornell del carrer Jaume Recoder. A ells els van entrar per segona vegada per Tots Sants, a principis del mes de novembre. Les treballadores i la clienta que hi havia en aquell moment, a quarts de vuit del vespre, van sortir corrent de la farmàcia i això va sobtar al lladre que tot i portar un ganivet de grans dimensions i tenir una segona persona a fora esperant-lo amb una moto, finalment no es va emportar res de res.

Des de la Farmàcia Picornell asseguren que costa molt identificar els atracadors, però que no és impossible. En aquest cas, els Mossos d’Esquadra que es van personar a l’establiment, van analitzar cada moviment que feia el lladre a través del visionat de les càmeres de seguretat. La incertesa malgrat tot, continua i segons Aina Picornell, farmacèutica titular de la Farmàcia Picornell, tenen por que torni a passar. És per aquest motiu que moltes de les farmàcies, també aquesta del carrer Jaume Recoder, han incrementat per part seva la vigilància i han optat per pagar-se seguretat privada i intentar evitar així, que els tornin a entrar a robar.

Aquest matí la regidora de Seguretat Pública, Anna Villareal s’ha pronunciat sobre aquest tema al programa El Mirador.

Des de fa uns dies doncs, hi ha més patrullatge per part de la Policia Local que vetllen per la seguretat dels establiments, especialment les farmàcies, que darrerament han estat el punt de mira dels atracadors.

Informa: M.Gómez / C.Salad / F.Valls