Front comú dels grups municipals pel Dia Internacional de les Dones

Es comprometen a tenir en compte l’impacte de gènere en les ajudes i polítiques que es creïn per fer front les conseqüències de la Covid-19 i a treballar per fer avançar la societat cap a la igualtat

Els grups municipal fan front comú amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Ho han fet presentant conjuntament una Declaració Institucional amb la que volen homenatjar el moviment feminista i també reivindicar la necessitat de denunciar les discriminacions estructurals que pateixen les dones pel simple fet de ser-ho.

El lema d’aquest any per el 8 de març és “Per un futur igualitari al món de la Covid-19”. Arran de la pandèmia, segons apunta la DI, s’ha tornat a visualitzar que les dones pateixen més que els homes les conseqüències de les crisis socioeconòmiques amb taxes d’atur més elevades, més precarietat laboral o menys conciliació familiar. Per això, un dels compromisos al que han arribat totes les formacions és tenir en compte l’impacte de gènere en les polítiques i ajudes que es creïn per fer front a la pandèmia i les seves conseqüències, posant especial atenció en les dones en risc per violències masclistes i les víctimes de la tracta i prostitució. L aproposata la va presentar l'Alcalde de Mataró, David Bote, en representació de tots els grups municipals.

El text també apunta que perquè una societat sigui plenament democràtica i justa no es poden tolerar discriminacions vers les dones en cap àmbit ni permetre que cap dona pateixi cap mena de violència masclista.  En aquest sentit, els grups municipals es comprometen a treballar per fer avançar la societat cap a la igualtat real, rebutjar retrocessos en drets i llibertats per a les dones i garantir la coeducació, la igualtat laboral, la conciliació i coresponsabilitat.

El consistori també es compromet a impulsar campanyes de tolerància zero amb la violència masclista, adreçades especialment als joves; i a reconèixer social i econòmicament els treballs de cures. La Declaració Institucional també insta la Generalitat a aprovar un Pacte català contra la violència masclista.