En marxa el decret per garantir el servei de Policia Local a la nit

L’alcalde David Bote decreta mesures urgents davant dels casos d’absentisme que afirmen que hi ha a la Policia Local i posa en marxa un expedient per depurar responsabilitats

L'Alcalde de Mataró, David Bote, ha signat aquest dimarts el decret que ha de vetllar pels serveis mínims del torn de nit de la policia i la posada en marxa d'un expedient per esclarir si cal depurar algun tipus de responsabilitat dins el cos policial. L'actuació arriba després de l'absència d'agents del cos de la Policia Local al servei dels torns de nit del cap de setmana passat (de divendres 11 a diumenge 13) i que va obligar a tancar la comissaria.

La voluntat del decret d'alcaldia és garantir el correcte funcionament del servei, l'avaluació de la situació de salut laboral i l'obertura d'un expedient informatiu per dirimir si cal, responsabilitats per la manca d'efectius policials dels darrers dies.

En concret, el decret autoritza la regidora de Seguretat Pública, Anna Villarreal, a decretar els serveis mínims i la mobilització d’efectius entre torns i unitats que siguin necessaris. En aquest sentit, la regidora demanarà a la prefectura de la Policia Local que adopti de manera urgent les mesures organitzatives temporals per garantir la continuïtat del servei. Així, també es reclama que prosperin noves alternatives organitzatives de caràcter estructural i que s’intensifiqui la coordinació amb el cos de Mossos d’Esquadra.

El document d’alcaldia també vol que es faci una avaluació de la situació de salut laboral derivada de la falta d’agents en el servei de Policia Local, així com propostes d’actuació per part de la Direcció de Recursos humans i Organització. D’altra banda, requereix informació a la Direcció de Seguretat, Convivència i Civisme de les actuacions realitzades des del punt de vista organitzatiu del cos.

A més,  com ja es va avançar ahir, el decret engega un expedient informatiu per dirimir si cal depurar responsabilitats per la manca d’efectius policials dels darrers dies.

Informa: O.Debat