El projecte d’apoderament energètic a Rocafonda passa a ser telefònic

La iniciativa, promoguda per la CONFAVC, dona eines a la ciutadania per reduir consums i despeses en les factures dels subministraments

Imatge de la campanya de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya

Rocafonda és el barri mataroní escollit per impulsar un projecte per donar eines als ciutadans contra la pobresa energètica. Una iniciativa de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya que actua en 500 habitatges del veral mataroní per donar informació i recursos a les famílies que pateixen vulnerabilitat energètica perquè puguin reduir les seves factures de subministraments bàsics. Tenint en compte l’afectació a Mataró de la segona onada de la pandèmia, el desplegament s’ha hagut d’adaptar i en lloc d’anar a les cases del barri, l’assessorament es fa via telefònica.

Un total de 10 veïns i veïnes del mateix barri d’orígens diversos han estat contractats per assessorar i aconsellar aquest mig miler de llars sobre com realitzar un consum d’energia responsable, com adequar les llars al fred i a la calor amb solucions de baix cost i com entendre i reduir les factures de subministraments bàsics, fent així als veïns protagonistes del seu propi consum.

Les assessores que atenen telefònicament els seus veïns tenen procedències diverses, des de Magreb, Gàmbia, Senegal i Catalunya. Des de principis del mes d’octubre han visitat les llars de Rocafonda però des de fa unes quantes setmanes van haver d’aturar la seva activitat al carrer i fer l’atenció telefònica. El programa s’allarga fins al desembre. Un cop acabada aquesta primera fase de contacte, després hi haurà un període d’un mes més de treball de les dades i presentació. L’A-porta de Mataró es desenvolupa gràcies a la CONFAVC, la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) i l’AV de Rocafonda, L’Esperança, Ciutat Jardí, Valldeix i compta amb el suport del Departament de Treball, Afers socials i Famílies, l’Ajuntament de Mataró i l’Obra social “la Caixa”.

Informa: C.Sánchez