Confinada la residència La Vostra Llar per un brot de covid sense casos greus

S'han detectat 9 positius entre els residents, tots ells amb simptomatologia lleu o bé asimptomàtics. El cas, que es va donar a principis de mes, va tenir lloc pocs dies després que s' administrés la segona dosi de la vacuna

Fa prop de 14 dies que la residència de gent gran La Vostra Llar, fins fa poc coneguda com Voramar, es troba confinada per un brot de coronavirus que afecta un total de 9 interns i a 3 membres del personal. El brot, que es va produir pocs dies després que s'administrés la segona dosi de la vacuna, només ha estat de caràcter lleu amb diversos casos asimptomàtics. Ara el centre està a l'espera de les proves PCR que es van fer aquest passat dilluns, que de resultar totes negatives permetrien recuperar la normalitat a tots aquells residents de la 3a, 4a i 5a planta, que passarien a fer vida normal. La resta del centre haurà d'esperar, de moment, les instruccions del Departament de Salut.

La ràpida reacció, clau pel control del brot

El primer positiu es va conèixer entre un membre del personal, mentre que tot seguit, un intern que va necessitar ingrés hospitalari per una altra afectació, també va resultar positiu quan se li va realitzar el test de Covid que obliga el protocol. A partir d'aquí, la residència va activar el mecanisme previst per aquest tipus de situacions i va procedir a traslladar els positius i contactes estrets en altres centres especialitzats per frenar el contagi. Dins el mateix centre, abans del trasllat, es van detectar 7 positius, mentre que tot seguit se'n van identificar dos més entre els contactes directes.

Des de la direcció del centre, Teresa Artal afirma, que ja fa dies que el brot està controlat, i que precisament va ser la ràpida reacció la que va fer que no se superessin els 9 casos entre els residents, una proporció molt baixa tenint en compte que el centre te capacitat per a 83 persones. També es mostra satisfeta amb el suport que els està donant l'equip que treballa amb les residències i que en el seu cas es gestiona des del CAP de la Ronda Prim.

Es comencen a flexibilitzar les mesures en residències

Un cop es recuperi la normalitat, el centre flexibilitzarà algunes de les restriccions en relació amb les visites als residents. De fet, i tal com indica el protocol de la Generalitat, la immunitat que aporta l'alt percentatge de vacunació en residencies ha fet que en els últims dies s'hagin començat a modificar algunes mesures. Mentre les visites dins el centre queden igual, sí que es permeten les sortides de 45 minuts de residents amb els seus familiars. Des del centre alerten, però, que tot i la vacunació entre el col·lectiu estigui ja administrada cal ser igualment molt prudents i complir amb les normes de seguretat per evitar riscos innecessaris. Expliquen que la vacuna no elimina per complet el risc de contraure la malaltia sinó que redueix el risc d'agafar-la i evita la simptomatologia greu.

Informa: A.Gual