‘Mataró fa festa amb lletra i música’, llibre per mantenir l’esperit cultural

El llibre ideat per i15 Associació Cultural i adreçat als infants recull totes les festivitats que se celebren a la ciutat de Mataró

La darrera festivitat que es va poder celebrar tal com s’havia fet sempre a Mataró va ser Carnestoltes. Seguidament, la pandèmia ha anat fent caure totes les celebracions culturals que l’havien de succeir. De la ma de i15 Associació Cultural i amb la col•laboració de l’Ajuntament de Mataró, aquest divendres passat va veure la llum un llibre que pretén reviure l’esperit cultural mataroní. Es titula ‘Mataró fa festa amb lletra i música’ i forma part d’una trilogia. Així ho explicava Raquel Codolà, membre d’i15 Associació Cultural al programa Traç de Cultura.

Mentre que els altres dos exemplars se centraven en Les Santes (2007) d’una banda, i en el Carnestoltes (2019) per l’altra, aquest darrer volum repassa totes les festivitats que se celebren a la capital del Maresme durant l’any acompanyades de les seves respectives cançons. La novetat d’aquest exemplar és que han introduït la tecnologia QR per tal d’accedir a la música.

Seguint l’estela dels altres dos llibres de la trilogia, ‘Mataró fa festa amb lletra i música’ s’adreça als més petits de casa i està pensat perquè els infants s’iniciïn a la lectura. Frases curtes escrites amb majúscula i minúscula fan més fàcil l’aprenentatge.

A diferència dels altres dos volums, des d’i15 Associació Cultural admeten que no han pogut fer la presentació que volien. Mentre que en les dues altres ocasions van poder comptar amb alguns dels personatges de les festes, aquesta vegada es conformaran amb la difusió en línia.

Finalment, per aquells que estiguin interessats en adquirir-lo per aquest Nadal, ‘Mataró fa festa amb lletra i música’ es podrà trobar en diverses llibreries de la ciutat i a l’oficina de turisme de l’Ajuntament de Mataró per un preu de 15€.

Informa: L.Sanmiquel