CiU, ERC-MES i la CUP denuncien l'incompliment d'acords de ple

Els tres grups independentistes de l'oposició denuncien que el govern incompleix acord del ple. CiU, ERC i CUP afirmen que els incompliments no es limiten a qüestions vinculades al procés independentista sinó a altres acords de ple. En un comunicat fet arribar als mitjans, els tres grups “lamenten profundament que hi hagi actors polítics que no respectin les regles del joc democràtic”. La denúncia arriba arrel de la retirada fins a cinc ocasions de la pancarta penjada a la façana de l’Ajuntament on es podia llegir “Llibertat presos polític”. Una Proposta de Resolució aprovada amb els vots a favor de CiU, ERC-MES i la CUP i les abstencions de VOLEMataró i ICV-EUiA. Els tres grups municipals asseguren que penjar la pancarta és una qüestió de democràcia i no d’independècia.

Uns incompliments que els republicans i els cupaires denuncien que no només s’han produït amb Propostes de Resolució relacionades amb el procés sobiranista de Catalunya. De fet, Francesc Teixidó, portaveu d’ERC-MES, assegura que està preparant un llistat amb totes les propostes aprovades pel Ple i que no s’han portat a terme. Reclamen que s’apliquin tots els acords siguin o no de gust del govern, encara que sigui l’alcalde qui té l’última potestat per executar o no les Propostes de Resolució aprovades.

A més de la retirada de la pancarta, CiU, ERC-MES i la CUP recorden que tampoc es va aplicar la proposta de col•laborar amb l’organització del Referèndum de l’1-O o la de deixar seients lliures en actes culturals en record als polítics presos.

Informa: S. Ruiz