'Art i Festa' repassa un segle de Santes a través de cartells i programes

Una de les peculiaritats de la mostra de cartells és que s’hi inclou el de la Festa Major de l'any 36, que mai va existir per culpa de la guerra civil

foto: lessantes.cat

L’exposició ‘Art i festa’ repassa més d’un segle de cartells i programes de la Festa Major de Les Santes. Amb motiu dels 75 anys del Museu Arxiu de Santa Maria, aquest centre d’estudis ha volgut ensenyar tota aquesta documentació gràfica que s’inicia des de 1894 i s’estén fins a 2021. L’exposició, situada a l’Ateneu de la Fundació Iluro, està dividida per èpoques històriques del món de la plàstica i conforma la col·lecció més completa que es conserva de cartells i programes de la Festa Major de Mataró, amb exemplars únics. És la primera vegada que tota aquesta col·lecció de cartells i programes es pot visitar sencera.

Una de les peculiaritats de la mostra de cartells és que s’hi inclou el de la Festa Major que mai va tenir lloc amb motiu de l’esclat de la Guerra Civil, l’any 1936. El Museu Arxiu compta amb aquest cartell gràcies a la donació d’un particular.

Aquesta exposició es podrà visitar fins al 29 d’agost a l’Ateneu de la Fundació Iluro. A més a més, està previst que hi hagi visites guiades cada dijous i alguna taula rodona entorn del món de l’art i el cartellisme. En paral·lel s’ha creat una aplicació mòbil plena de curiositats del material que s’exposa a ‘Art i Festa’.