Vuit restaurants de Mataró guardonats per promoure el consum de fruita fresca

“Aquí Sí: Fruita i Salut” és el distintiu que s’ha atorgat a vuit restaurants  de Mataró. És una iniciativa del Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública (PINSAP) que promou el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat. La campanya, impulsada pel Departament de Salut de la Generalitat amb el suport de la secció de salut de l’Ajuntament de Mataró, s’ha implantat a la ciutat en una prova pilot i és una manera d’establir un sistema d’identificació dels establiments compromesos amb els clients a l’hora d’oferir racions de fruita fresca, a punt per consumir. La subdirectora regional a Barcelona de la secretaria de Salut Pública de la Generalitat, Cristina Pérez, assegura que els països que segueixen la dieta mediterrània tenen un índex de malalties cardiovasculars inferiors que a la resta de països i que per això la Generalitat aposta per aquestes iniciatives.

Els establiments que han rebut aquest distintiu se’ls ha fet entrega d’un diploma i un adhesiu perquè puguin acreditar la seva bona pràctica a l’entrada del seu local. Des de l’Ajuntament s’assegura que cal insistir més en la valoració per part del client d’aquest tipus d’insígnies. A més del distintiu “Aquí Sí: Fruita i Salut” des de la Generalitat s’impulsa també el d’alimentació mediterrània, AMED. Aquest, més difícil d’obtenir, també valora temes d’higiene i salut com el primer, però amb més rigidesa. L’Ajuntament de Mataró ja ha anunciat que pretén sumar més establiments en aquest nou programa. 

Els establiments que han estat guardonats ho han fet per posar de forma visible a l’entrada de l’establiment la fruita fresa, oferir fruita fresca de qualitat, estacional i de proximitat preparada per ser consumida amb facilitat i oferir en les postres de les cartes o els menús el cinquanta per cent de fruita fresca, preparada per menjar. Els vuit restaurants mataronins són el Restaurant-Cafeteria TecnoCampus, el Restaurant Gourmand, La Cuina del Cel, Som Terra, el Bar-Cafeteria-Restaurant Montadito del Centre o les Cafeteries-Restaurant Nou Racó, Vallveric i el Bar Capgrossos.

Informa: M.Gómez / A.Gual / O.Debat