Un gos troba un rastre que inicia una cerca al pantà de Susqueda

Sisena jornada de cerca avui divendres dels dos joves maresmencs desapareguts des de la setmana passada. Un equip de submarinistes de Bombers, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra repassen un tram de 15 quilòmetres del pantà de Susqueda, que va des d’on acaba la presa fins al punt on es va trobar el vehicle enfonsat. Una cerca en aquest punt concret que s’ha iniciat després que un gos especialitzat en entorns aquàtics ha detectat un rastre, a prop d'on es va trobar el cotxe. 

A més, Bombers i l’ajuntament d’Osor, que lideren la cerca, han organitzat grups de voluntaris per fer batudes a peu al llarg del dia d’avui. Es tracta de persones que coneixen la zona com caçadors, excursionistes o membres dels Agents de Defensa Forestal. Ara per ara estan recorrent el camí que condueix al lloc on es va trobar el vehicle dins l’aigua.

També s’ha conegut aquest dijous que un grup de tres joves que aquest dissabte van anar d’excursió al pantà de Susqueda van trobar el caiac dels maresmencs mig enfonsat i, segons diuen, hi havia pedres de grans dimensions al centre. Un nou element de la investigació podria portar a pensar que algú l'hauria volgut enfonsar a l'aigua. No va ser fins dilluns a la tarda quan els joves que van trobar l’embarcació van caure que el caic podia ser el dels joves del Maresme i va ser llavors quan van trucar al 112.

Aquest dijous bombers, agents forestals i d’altres efectius dels cossos de seguretat, treballaven al pantà amb l’ajuda de drons, aparells amb càmeres que sobrevolen la zona.