Treballadors de Mataró Bus, molestos per les denúncies públiques d'una part de la plantilla

Un grup de treballadors de Mataró Bus desmenteix les males condicions de treball denunciades per una part de la plantilla. Asseguren que la majoria dels treballadors de l’empresa no es queixa de les càrregues de treball, ni dels horaris ni les relacions laborals, entre altres conflictes com han fet públic altres companys. Una posició, la que defensen, que afirmen, va quedar reflectida en un manifest signat l’any passat per una cinquantena de treballadors, de la setantena que conforma la plantilla del Mataró Bus. En declaracions a Mataró Audiovisual i també a través d’un comunicat, asseguren que les denuncies sorgeixen d’un conductor que qualifiquen de “mediàtic” i que segons ells està “instrumentalitzat per un partit polític molt minoritari” a l’Ajuntament. En el mateix sentit, també afirmen que aquest treballador estar recolzat per algun dels “grans sindicats per no perdre delegats”. Amb tot, creuen que les denúncies que han arribat a la premsa només responen a la voluntat d’impedir que el Grupo Avanza,  empresa que a dia d’avui ofereix el servei del Mataró Bus, guanyi la nova concessió.

A més, asseguren que el comitè d’empresa pren decisions a esquenes dels treballadors i no les comunica en assemblees o reunions, sinó que se n’assabenten a través dels mitjans de comunicació. En aquest sentit reclamen que el comitè expliqui a tots els membres de la plantilla les decisions que prenen abans de comunicar-ho als mitjans.

A més, asseguren que no és cert que hi hagi treballadors que hagin amenaçat amb marxar de l’empresa per les condicions de treball, sinó tot el contrari: conductors d’altres empreses d’autobús s’han interessat per entrar a formar part de la plantilla del Mataró Bus.

 

Informa: S.Ruiz