Trànsit demana extremar la precaució a la carretera durant la Setmana Santa

El Servei Català del Trànsit (SCT) calcula que entre avui i demà sortiran 400.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona en motiu de la segona fase l’operació sortida de Setmana Santa. Les franges on es preveu més volum de trànsit són avui entre les 15h i les 21h i demà entre les 10h i les 15h. Des del SCT demanen que els conductors extremin les precaucions durant els desplaçaments per evitar accidents, sobretot tenint en compte l’alta sinistralitat que hi ha hagut a les carreteres catalanes durant el primer trimestre d’aquest any. És per això que es remarquen la importància de respectar els límits de velocitat, no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics durant la conducció, fer ús dels elements de seguretat passiva (com cinturons de seguretat o els cascos) i no conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues. 

Les zones on es preveu que hi hagi una major afluència de vehicles són les carreteres que porten a la Costa Brava, la Costa Daurada i les estacions d’esquí.

Pel que fa a l’operació retorn, es preveu que entre la tarda de diumenge i la nit de dilluns tornin cap a l’àrea metropolitana de Barcelona prop de 625.000 vehicles.

 

Informa: S.Ruiz