Teràpies amb gossos i exercicis d'art a la natura, per millorar problemes de salut mental

L’Hospital de Mataró ha acollit la Jornada “Salut mental a la comunitat i a la feina” per celebrar el dia internacional de la salut mental. Diversos professionals que presten aquest servei al Consorci Sanitari del Maresme han participat en una Taula Rodona sobre la recuperació funcional que pot aconseguir una persona amb problemes de salut mental. Entre les opcions, s’han pogut avaluar dues iniciatives en les què ha participat el Consorci. La primera, una teràpia amb gossos, implantada ara fa dos anys a l’Hospital de Mataró, que va començar amb infants i ha acabat sent útil també en pacients adults. La cap de l’àrea de salut mental de l’Hospital de Mataró, Lines Verdaguer, assegura que, les teràpies en gossos ajuden a augmentar l’autoestima i aconsegueixen resultats molt favorables en els pacients.

Es tracta de teràpies complementàries als tractaments habituals, amb pràctiques més dinàmiques i igualment efectives. Més enllà dels gossos, l’Hospital també treballa amb la Fundació Setba per implantar una iniciativa que aposta per combinar la natura i l’art. El pacient estableix vincles amb l’entorn i realitza activitats d’oci. D’aquesta manera serveix per integrar els malalts i ajudar-los.

La jornada també ha servit per presentar un nou equip de futbol sala de la Unió Esportiva Cirera. La seva plantilla estarà formada exclusivament per membres amb trastorns mentals severs. 12 jugadors que entrenen dues vegades per setmana i participaran en una lliga inclusiva de la Federació Catalana de Salut Mental.

 

Informa: M.Rodríguez / J.Masriera