Serveis mínims a diversos sectors en motiu de la vaga

La convocatòria de vaga ja va preveure els serveis mínims per part de la Generalitat de Catalunya.  El servei ordinari s’ha vist avui afectat sobretot en el transport. El Mataró Bus ha retardat el seu funcionament a primera hora del matí tot i que al llarg del dia ha operat amb normalitat, excepte al moment de les mobilitzacions. Trànsit ha informat que des de les 6 del matí i fins a dos quarts de deu del matí hi ha hagut una variació de la mobilitat d’un 11,4 per cent menys respecte a un altre dijous qualsevol a les entrades i sortides de l’àrea metropolitana de Barcelona. 

Pels qui han necessitat anar cap a Barcelona, els autobusos, metro, tramvia i els Ferrocarrils de la Generalitat han operat en hores punta de 6.30h a 9.30h i també tenen previst fer-ho en serveis mínims de 17h a 20hores. La resta de la seva freqüència s’opera només en un 25 per cent del total del servei. 
Pel que fa a l’Ajuntament de Mataró, que també ha decretat serveis mínims per garantir el funcionament dels serveis públics essencials, han garantit durant tot el dia el Servei a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i a l’àrea de gestió de l’Espai Públic. Pel que fa a la Policia Local es manté el servei ordinari mentre que l’empresa Aigües de Mataró només manté el servei d’avaries. 
Rodalies de Catalunya presta avui el 33 per cent del servei durant tota la jornada i la R1 ha acumulat retards de deu minuts durant bona part del matí. Les línies e11.1, e11.2, C3 i C4 de Moventis han anunciat des de primera hora del matí que finalitza el seu trajecte a la parada de Tetuán de Barcelona a causa de les mobilitzacions.