Sípia amb pèsols i patates: vint-i-un anys de tradició gastronòmica a Mataró

Plat Mataró

La sípia, els pèsols i les patates són els tres ingredients principals del Plat de Mataró. El Gremi d’Hostelaria i Turisme de Mataró i el Maresme organitza un any més les Jornades Gastronòmiques d’aquest guisat que es podrà tastar en deu restaurants fins el 30 d’abril. Enric Bartrès, celebra que aquestes jornades hagin arribat en plena forma a la vint-i-unena edició. La presentació d’aquesta cita gastronòmica d’aquest 2018 es va realitzar a la seu del Gremi d’Hostelaria de Mataró i Maresme. Durant aquesta primera jornada del Plat de Mataró, els assistents van poder tastar un plat de Sípia amb pèsols i patates elaborat i servit pels alumnes  del curs de cuina que organitza el Gremi amb col•laboració del Servei d’Ocupació de Mataró.

A la presentació també hi van assistir el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, l’alcalde de Mataró, David Bote, i la regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, entre altres. L’alcalde considera que les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró ja són una tradició de la capital del Maresme. Una iniciativa que segons Bote ajuda a dinamitza la ciutat alhora que es fa una aposta pel producte de quilòmetre zero.

Els llocs on es pot tastar el Plat de Mataró són els restaurants mataronins Caminetto, Iluro, La Girella, El Mundial, Bar Nou Daxana, Auto d’Ara, L’Harmonia, La Nova Rosaleda i Nuus, i el restaurant Pins Mars de Sant Andreu de Llavaneres.

 

Informa: S.Ruiz/ M.Rodríguez