'Preservem' vincula la gratuïtat de la C-32 amb la disminució d’accidents a la N-II

Nacional II

La Plataforma Preservem el Maresme torna a reclamar la gratuïtat de l’autopista C-32 com a manera de posar fi a la sinistralitat de la Nacional II. Així ho ha assegurat Antoni Esteban, portaveu de la plataforma, en una entrevista al Mataró al Dia. Esteban explica que l’alta concentració d’accidents a la N-II és provocada pel gran volum de trànsit pesant que circula per aquest vial per estalviar-se el peatge de la C-32. Per incrementar la seguretat de la N-II, el portaveu de Preservem el Maresme també considera necessari que la Generalitat elabori un Pla de Mobilitat tenint en compte les entitats del territori, ja que aquestes són les que coneixen millor què cal millorar. A més, creu s’hauria de pacificar la N-II i que passés a ser de titularitat municipal.

D’altra banda, Antoni Esteban es mostra contrari a la voluntat de la Generalitat d’instaurar un sistema de vinyeta per acabar amb els peatges. Esteban creu que aquest sistema és un impost de circulació addicional a la taxa actual i que seria injust per aquells qui no fan servir l’autopista.

A més, Antoni Esteban també reclama que la Generalitat faci arribar al Maresme els 97 milions d’euros que el Ministeri de Foment va transferir al govern català fa deu anys en el marc del conveni de traspàs de la N-II a titularitat catalana.

Informa: S.Ruiz