PACMA presenta esmenes a la nova Ordenança de tinença animal

La secció local del PACMA, el partit animalista, ha presentat esmenes a la nova Ordenança de tinença i protecció animal de Mataró. La normativa, aprovada al Ple de juliol i que ha d'entrar en vigor aquest mes de setembre, ha generat una gran polèmica perquè, entre d'altres coses, preveu multes de com a mínim 750 euros per no netejar les miccions dels gossos a la via pública i sancions d'entre 1.500 i 3.000 euros si no se'n recullen els excrements.

PACMA ja ha presentat a l'Ajuntament les seves al·legacions, entre les quals es fa referència, precisament, al règim sancionador que defineix la normativa. En fa diverses consideracions, entre elles demanen que es substitueixin les multes per no aclarir els orins per campanyes informatives i d'educació, tal i com ha explicat David Martínez coordinador provincial del PACMA.

El partit animalista també planteja entre les esmenes millores tècniques dels equips d'identificació d'animals, reclamen que es tinguin en compte les aportacions del partit pel que fa a la protecció dels animals i demanen que es destaqui el paper de les administracions en la seva protecció. Recordem que l’entitat animalista SOS Animals Maresme ja va recórrer al mes de juliol aquesta mateixa ordenança municipal.