Nova campanya de reciclatge: fomentar la correcta separació d'envasos de vidre

L’Ajuntament de Mataró i Ecovidrio  han activat aquest dimecres una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre al sector de l’hostaleria i la restauració. La iniciativa, ja posada en marxa, consta d’un equip d’informadors ambientals acreditats que aniran visitant els diferents establiments d’hostaleria i restauració de la ciutat. La finalitat és que els establiments coneguin la correcta separació de residus d’envasos de vidre.

A més de conscienciar als establiments, la iniciativa pretén facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre des de l’establiment fins al contenidor amb la dotació de cubells. Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre, serà qui facilitarà aquests cubells de forma gratuïta als bars i restaurants. Per tal que aquesta campanya es porti a terme de manera efectiva, es faran breus auditories per comprovar que els establiments estan separant el vidre correctament. En cas d’incompliment de la normativa, se’ls lliurarà una carta d’advertiment que pot desembocar en una sanció per part de l’Ajuntament.

A Espanya, un 52% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen, els generen el sector de l’hostaleria i la restauració. El 2018 es van recollir el 35% dels residus a Mataró, però de cara l’any que ve la Directiva Europea i la normativa vigent a Catalunya han establert que s’haurà d’arribar el 50%. Per això, amb aquesta campanya que s’allargarà fins al mes de setembre es pretenen aconseguir el compromís d’un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge.  

Informa: A.Durán