Mossos dóna eines a la gent gran per evitar delictes contra ells

La gent gran és un col·lectiu especialment vulnerable davant possibles situacions d'estafa, furts o robatoris. De fet, durant la primera meitat de 2018, aquest tipus d'accions contra aquest col·lectiu van créixer un 13,6% a Catalunya, el que vol dir, segons dades de Mossos d'Esquadra, 3.573 denúncies més que el mateix període de l'any anterior. Tot i que aquests casos representen tant sols l'11% de tots els que es produeixen a tot Catalunya, des de Mossos treballen per fer arribar a la gent gran consells de seguretat que els orientin davant possibles situacions de risc. És el cas de Mataró, on aquesta mateixa setmana els Mossos d'Esquadra van fer una xerrada al Casal de la Gent Gran Oriol Batista per parlar de la seguretat a la llar, al carrer i a l'entitat bancària.

Aquestes xerrades pretenen alertar sobre estafes habituals com la del fals revisor de gas o el fals amic, així com donar consells sobre què cal fer a l'hora d'anar al banc o anar a comprar. També s'exposen els nous tipus d'estafa, aquells menys habituals, que s'han anat detectant últimament a Catalunya.

Alguns dels principals consells són: no obrir a desconeguts, no entrar a l'edifici de casa o a l'ascensor amb desconeguts, no retirar grans quantitats de diners quan es va a l'entitat bancària o utilitzar els caixers interiors i tancar amb pestell.

 

Informa: A.Gual