Mor l'activista social Rafael Juncadella

Mor l’activista social Rafael Juncadella a l’edat de 87 anys. Juncadella, nascut a Sant Vicenç dels Horts l’any 1931 i ordenat sacerdot salesià el 1957 havia de ser nomenat Fill Adoptiu de la ciutat, després que el ple ho aprovés per unanimitat el passat mes de desembre. Una proposta que va arribar impulsada per diferents entitats de la ciutat, amb la voluntat de reconèixer la feina de defensa i visibilització de les persones més necessitades de la ciutat.

Després de diversos any treballant amb els més desafavorits a Llars Mundet, Juncadella va ser traslladat a Mataró l’any 1970 on en 5 anys hi va desenvolupar una intensa activitat religiosa, educativa, social i política. Entre les diverses accions que va promoure hi destaca la fundació del Centre Juvenil Salesià amb la finalitat d’acollir els joves del barri de Cerdanyola.

L’any 2003, l’Ajuntament de Barcelona li va atorgar la Medalla d’Honor de la Ciutat per la seva lluita a favor de les persones i entitats de Nou Barris i la seva cooperació internacional. Juncadella va tenir també un paper important en la inauguració de l’anomenat “Casal del Adolescente Ciudad de Mataró, una de les accions impulsades al barri  Boris Vega i La Chiriza al municipi nicaragüenc d’Estelí, de la mà del Col•lectiu de Teatre EMPA i l’Ajuntament de Mataró. Una iniciativa, en el marc del projecte “Salvando el Nido”, impulsat per EPMA i amb el suport del consisori mataroní que es va desenvolupar del 2008 al 2010 amb una aportació de més de 71.400 euros a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

 

Informa: A.Gual