Minoryx podria tenir el fàrmac per curar l'AMN el 2022

AMN

L'empresa Minoryx amb seu al Tecnocampus treballa per desenvolupar un fàrmac per aturar el desenvolupament d'una malaltia degenerativa minoritària. El fàrmac ha de servir per al tractament de l’adrenomieloneuropatia, l'AMN, una neurodegeneració progressiva que afecta la funció motriu a partir dels 20 anys, malaltia que afecta 1 de cada 17.000 naixements a tot el món. De tota manera estan comprovant que pel funcionament de la molècula que han descobert, el medicament podria tenir utilitat en altres malalties amb component neurodegeneratiu, moltes d'elles també minoritàries. La ronda d'inversió de més de 21 milions d'euros que han aconseguit recentment han de servir doncs per estudiar la seva aplicació en altres malalties del sistema nerviós central, en el que el producte també pot tenir potencial.

Els estudis per provar l'efectivitat i seguretat del medicament haurien d'estar enllestits el 2020 i es podria començar a comercialitzar 2 anys després. S'espera que el fàrmac aturi el procés neurodegeneratiu i sinó faria que la malaltia progressés més lentament, donant més qualitat de vida als pacients.

Minoryx va començar a la incubadora del Tecnocampus, l'any 2011 i ha viscut un important creixement en aquests 7 anys. L'empesa ha aconseguit un total d'inversió de 50 milions d'euros per a les investigacions des dels seus inicis.

Informa: C.Sánchez