Mataró s'acosta als nivells d'atur d'abans de la crisi

L'atur baixa novament a Mataró, apropant-se a xifres d'abans de la crisi. La ciutat va tancar el mes de juny amb 8.571 persones a l’atur, el que representa una taxa del 14 per cent. Aquestes xifres no s’aconseguien en un mes de juny des de l’any 2009. Més enllà d'aquest mes de juny, l'atur estructural a la ciutat està baixant, any rere any i se situa ara a només 2 punts per sobre respecte l’inici de la crisi.

Fent una mirada enrere, a partir de 2008, la taxa va començar a superar el 12 per cent. De fet, de cop, només en un any es va passar d'aquest 12 fins al 18 per cent. El moment més complicat es va viure el 2013, quan la ciutat va superar el 24 % de taxa d'atur,  arribant a la xifra dels 15 mil aturats. Unes dades que es trobaven estaven 6 punts per sobre de la mitjana de Catalunya. A partir d'aquell moment, va començar el descens anual de l'atur a la capital del Maresme. De 2013 a 2018, el descens ha estat proper als 2 punts per any, arribant l’any passat a la xifra del 15%.

Mataró però, i des de l’inici de la crisi, sempre ha estat una de les ciutats catalanes de més de 50.000 habitants més castigades per l’atur. Una tendència que es manté, tot i que aquest decalatge mica en mica es va tancant.

A la resta de la comarca encara s'ha fet més evident aquest descens. Només en un any, l'atur al Maresme ha baixat prop de 7 punts. Amb xifres de mes de juny, això representa que 1700 persones han trobat feina respecte el juny passat.

 

Informa: O.Debat/ A.Gual

 

Tags: