Mataró repeteix la concentració al vespre i es multiplica la seva assistència

Si la concentració d'ahir al migdia davant de l'Ajuntament de Mataró ja es considerava multitudinaria, la de les vuit del vespre va multiplicar la seva assistència. Segons la Policia Local, hi van assistir 700 persones. Crits d'independència, de "volem votar", "no tenim por" o fins i tot demanant la dimissió de l'Alcalde de Mataró, David Bote, van ser la tònica de la concentració. Una concentració convocada en paral.lel a la de la mateixa hora a Barcelona amb l'objectiu de rebutjar, deien, un "atac frontal a les institucions de Catalunya" a conseqüència, recordem, dels escorcolls i detencions als departaments d'Economia, Afers Socials, Governació i Exteriors de la Generalitat de Catalunya que van tenir lloc ahir per part de la Guàrdia Civil. 

Durant la concentració del vespre a Mataró es va llegir el mateix manifest que a la del migdia en el que es rebutjava les restriccions a la llibertat d'expressió, a la censura als mitjans de comunicació, deien, també a la instrumentalització política dels Mossos i de la Policia Local, als escorcolls a impremtes, a la persecució dels alcaldes i alcaldesses, càrrecs electes i funcionaris o la intervenció econòmica i financera de la Generalitat.

A més a més es va aprofitar la lectura del manifest per fer una nova convocatòria. La cita és dissabte vinent a les vuit del vespre a la Plaça de Santa Anna. L'objectiu és organitzar un acte en suport als alcaldes i alcaldesses del Maresme que estan citats a declarar i, posteriorment, a les nou del vespre, es convida a tots els mataronins al què han anomenat una "encartellada popular i massiva" pels carrers de Mataró a favor del referèndum de l'1 d'octubre. 

La Unió de Pagesos del Maresme marxa cap a Barcelona

Una vintena de tractors maresmencs, convocats per la Unió de Pagesos del Maresme, van fer marxa ahir al vespre cap a Barcelona per sumar-se a la concentració que hi havia a la Rambla de Catalunya amb Gran Via de Barcelona. Una desena d’aquests tractors van sortir del Mataró Parc a 2/4 de 8 del vespre. La marxa es va veure interrompuda al començament de la Gran Via, quan els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van fer aturar la columna de tractors. A les 10 de la nit, els Mossos van permetra als tractors rempendre la marxa cap al centre de Barcelona.