Mataró, pionera en prevenció d'addiccions als jocs d'atzar online

jocs atzar online

Mataró forma part d’una prova pilot per contribuir a la formació de joves i adolescents davant el consum responsable dels jocs d’atzar online. Des del Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona i el Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament de Mataró han organitzat 16 tallers que de moment s’imparteixen a la Fundació El Maresme, l’Escola Freta i l’Institut Alexandre Satorras. “Què t’hi jugues?”, que és el nom que reben les sessions, es dirigeixen sobretot a alumnes a partir dels 16 anys, estudiants de quart d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius i se centren principalment a la prevenció. Ho ha explicat al programa Mataró al Dia Susana Bugés, tècnica de consum de la Diputació de Barcelona.

El que es vol posar de manifest a través d’aquestes sessions també són els riscos que comporta accedir en aquests jocs. És per aquest motiu que es treballa la prevenció dels problemes que es puguin associar a la conducta del propi entreteniment, la normativa que regula el joc o les despeses econòmiques que pot generar, entre d’altres aspectes. Tal i com explica Francesc Xavier Sánchez, cap del Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament de Mataró, la línia entre entreteniment i addició és molt fina i per això és fonamental treballar-ho amb els adolescents.

Des de l’Ajuntament de Mataró recentment a tornat a engegar una nova edició dels tallers responsables de jocs i joguines. Ho fa a quinze escoles de la ciutat amb alumnes de cinquè de primària perquè el consum responsable de qualsevol tipus d’entreteniment sempre sigui l’adequat.

Informa: M.Gómez/ O.Debat