Mataró estudia si cal augmentar la seguretat arran dels atemptats

Aquest dimarts s’ha celebrat una Junta Extraordinària de Seguretat Local per estudiar la situació actual de Mataró i per analitzar si cal adoptar o no més mesures de seguretat ciutadana davant l’alerta terrorista actual, que a dia d’avui és de nivell 4. La junta va convocar-se el mes passat arran dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, que van deixar 16 víctimes mortals i centenars de ferits.

En la reunió d’avui han participat l’alcalde, David Bote, la regidora de Via Pública, Núria Moreno, i els màxims responsables de la Policia Local i de la resta de cossos policials que actuen a Mataró, com són els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. També hi han participat representants de la Conselleria d’Interior i de Protecció Civil.  

Demà a les 9 del matí hi ha una prevista una comissió informativa on l’alcalde i la regidora de Via Pública explicaran a la resta de grups municipals el resultat d’aquesta reunió. Cada any es celebren dues reunions ordinàries per posar sobre la taula la situació de la seguretat Mataró, però els atemptats de l’agost passat han motivat aquesta junta extraordinària, com explicava Núria Moreno. 

El Ple de setembre va aprovar de manera unànime una declaració institucional que condemna el terrorisme i que dóna suport a les víctimes i als familiars dels atemptats de Barcelona i Cambrils. En el text aprovat per tots els grups municipals, també es reclama la inclusió dels Mossos d’Esquadra en les reunions de la Interpol referents a la lluita antiterrorista.