Mataró disposarà d'un centre per fomentar l'economia circular

Iniciats els tràmits per a la construcció del Parc Maresme Circular. El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids i Urbans del Maresme ha tancat la recepció d’ofertes del concurs públic de les obres de l’Espai REFER, el primer recinte del que disposaré el Parc. Un projecte, el del Parc Maresme Circular, basat en l’economia circular que vol fer una aposta per a la reutilització i reparació de materials tan a nivell a nivell empresarial i industrial com ciutadà. Precisament, la reutilització de productes per part de la ciutadania és el pilar del primer espai que conformarà el Parc. Entre d’altres, l’Espai REFER inclourà un servei d’autorreparació, un espai d’intercanvi i venda de productes de segona mà i un servei d’activitats encarades a que la ciutadania aprengui a reparar i reutiltizar diversos tipus d’objectes i materials. L’objectiu final és que productes que encara puguin tenir una vida útil si es reparen no hagin de ser tractats com a residus.

La segona fase del Parc Maresme Circular estarà encara a la indústria i les empreses. Segons Salesa, l’objectiu serà el de recuperar i reutilitzar els materials descartats en fase de producció o després d’haver estat consumits. Una segona fase que tindrà diversos eixos d’actuació, però el principal per al director del Consorci, Carles Salesa, serà el de la indústria tèxtil.

El Parc Maresme Circular estarà ubicat al polígon industrial de Mata-Rocafonda i tindrà una superfície de 20.000 metres quadrats. La intenció és que la primera fase de les obres es porti a terme durant el primer semestre del 2020.

 

Informa: S.Ruiz