Mataró desplega 60 contenidors de recollida de roba

Mataró instal·la 60 contenidors de recollida de roba a diferents punts de la ciutat. L’objectiu, amb aquest nou desplegament, és poder recollir 2 quilos de roba per any i habitant per a la seva reutilització. Aquests nous contenidors han estat instal·lats per l’Ajuntament a través del nou gestor de les deixalleries municipals, l’empresa d’inserció social Solidança. Aquests contenidors formen part del projecte “Roba Amiga”, que promou  la inserció social de persones en situació d’exclusió social.

S’hi pot dipositar roba usada, roba de la llar, sabates i altres residus tèxtils per a la seva revaloració a través de la reutilització i el reciclatge. Es recomana que la roba es dipositi neta, plegada i dins d’una bossa tancada i en el cas de les sabates lligades pels cordons o amb una cinta.En funció del seu estat, el material recollit als contenidors de color taronja es ven a les botigues de Roba Amiga com a roba de segona mà, s’exporta a països del Sud, creant llocs de treball i enfortint les economies locals, s’utilitza per produir draps per a la indústria o es recicla per a l’elaboració de borres i filatures destinats a les indústries tèxtils i altres.

Actualment, a Mataró es recullen 0,5 kg per persona i any entre la roba dipositada a les deixalleries municipals i a la mitja dotzena de contenidors que fins ara estaven repartits per la ciutat.

 

Informa: A.Gual