Mataró acull la primera jornada de refitaires de Catalunya

Sota el pretext de buscar l’excel·lència en el sector del manteniment i la reparació d’embarcacions de gran eslora a Catalunya, la base nàutica Mataró Marina Barcelona ha acollit aquest matí la I Jornada de Refit. Un esdeveniment organitzat per Varador 2000, el Barcelona Clúster Nàutic i l’empresa Daevi i en què hi han participat una cinquantena d’empreses del sector nàutic. Durant la jornada s’han realitzat dues taules rodones i diverses ponències per analitzar, entre d’altres, el present, el futur i les necessitats de les empreses de refit de Catalunya. Un acte que ha estat pioner tant a nivell català com a nivell espanyol. Segons el CEO de Varador 2000, Xiqui Mas, el sector de la reparació i manteniment de vaixells està en auge, fet que pot aprofitar Mataró per la bona situació geogràfica de Catalunya, però també perquè la capital del Maresme se situa entre dues zones nàutiques importants com és el Port de  Barcelona i la Costa Brava.

Durant la jornada, la cinquantena d’empreses participants també han tingut l’ocasió de donar a conèixer els seus projectes als altres refitaires en presentacions d’un minut i fer petites reunions entre ells. Joan Ribot, CEO de Daevi, un dels organitzadors de l’esdeveniment, creu que és important que totes les empreses del sector es coneguin per una banda per poder crear sinèrgies, però també per poder arribar cadascuna a més clients.

L’acte ha comptat amb la presència, entre d’altres, del gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere, del president del Barcelona Clúster Nàutic, Toni Tió, i de l’alcalde de Mataró, David Bote.

 

Informa: S.Ruiz