Marxa exploratòria per millorar l'enllumenat de l'espai públic amb perspectiva de gènere

L'Ajuntament de Mataró impulsarà diverses marxes exploratòries per millorar l'enllumenat i l'espai públic en perspectiva de gènere. Aquest dimecres al vespre se'n va fer la primera, que va sortir des de davant l'Ajuntament i va anar fins a la plaça de les Tereses i els carrers de l'entorn. Una iniciativa que s'emmarca en el III Pla d'Igualtat de Gènere per a la Ciutadania i en el Pla director de l'Enllumenat Públic amb la voluntat de donar veu a les dones a l'hora de plantejar com cal millorar l'espai públic per fer-lo més segur i accessible. Com afirma la regidora de Polítiques de Gènere Marisa Merchan, d'aquesta manera es podrà comptar amb una visió més amplia i inclusiva, a l'hora de plantejar canvis a la via pública.

La marxa va arrencar a les 9 del vespre, un cop fosc, per poder detectar millor les possibles mancances. Al llarg de la marxa l'objectiu va ser mirar la disposició de les llums a la via pública, però també els espais, identificar possibles espais de difícil accés, o que poden quedar amagats, per obrir-los més i convertir-los en més segurs.

A la marxa hi van participar representants dels consells municipals d'Igualtat Dona-Home, de Joventut, de Gent Gran i de Solidaritat, Cooperació i Convivència, a més d'altres persones que participen del protocol de violències i prevenció de les agressions.

Informa: A.Gual