Més d'una vintena de persones amb diversitat funcional troben feina gràcies a "Creant Oportunitats"

24 persones han trobat feina gràcies a “Creant Oportunitats”, un projecte dirigit a persones amb diversitat funcional, per tutoritzar-les i ajudar-les en la seva incorporació al mercat laboral. 54 persones s’han inscrit a aquesta segona edició, de les que 47 han estat orientades en la recerca activa i més de la meitat han trobat feina. La majoria de participants formaran part d’empreses ordinàries, mentre que vuit d’elles treballaran en centres especials. La coordinadora d’aquest projecte del Servei d’Ocupació de Mataró, Sara Armengol, valora positivament les dades i assegura que “Creant Oportunitats” també acompleix l’objectiu de conscienciar les empreses.

El projecte, coordinat per l’Ajuntament, compta amb la participació de 4 entitats: el Centre de Formació i Prevencio, el consell Comarcal, la Fundació ECOM i la Fundació El Maresme. Dels 47 participants, dos terceres parts són homes, mentre que un terç són dones. Es tracta de persones en edat activa, amb diversitat funcional i que actualment es trobaven en situació d’atur. El projecte compta també amb 11 estades de pràctiques i, segons Armengol,  el nexe ja no és només entre persones en atur i empreses, sinó que també volen relacionar empreses i entitats.

Encara no se sap si hi haurà una tercera edició del projecte, perquè depèn d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. En tot cas, Armengol assegura que des del Servei d’Ocupació s’ha demostrat que es pot fer feina i hi ha les eines per seguir fent-ho possible. La coordinadora del projecte assegura que el següent pas seria lluitar per mantenir la feina que s’ha trobat.

 

Informa: Marc Rodríguez