Més de 2.000 estrangers residents a Mataró podran votar a les properes municipals

Més de 2000 estrangers, majors de 18 anys, residents a Mataró podran votar a les properes eleccions municipals. Totes elles són persones de la Unió Europea o bé de països amb els que l’estat espanyol hi té un conveni de reciprocitat, com són: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago i Xile.  Com a condicions més importants cal estar inscrit al padró municipal, haver sol·licitat la inscripció en el cens electoral, i en el cas de les persones de fora la Unió Europea, haver residit legalment a l’estat espanyol un mínim d’entre 3 i 5 anys, segon el país de procedència.

Aquests més de 2.000 ciutadans estrangers majors de 18 anys que podran votar representen el 13% dels més de 15.000 que hi ha a la ciutat. Les 4 poblacions més nombroses de residents estrangers però, no podran exercir el dret a  vot, perquè no són de la comunitat europea ni tenen conveni de col·laboració amb l’estat.  És el cas del Marroc amb 5428 persones, la Xina amb 2011, Senegal amb 1069 i Gàmbia amb 900.

La data límit per inscriure’s al cens electoral i per tant poder votar a les properes eleccions municipals del 26 de maig s’exhaureix aquest 31 de gener.

 

Informa: A.Gual